Anonieme referentie

Leverancier van geld afhandelingproducten, midden van het land. Vanaf 1 april 2006 was Compent gedurende een jaar op part-time basis verantwoordelijk voor het account management van de klant ING groep voor deze divisie in Nederland. Gedurende een viertal maanden kwam daar in 2006 de aansturing van de Sales in Nederland bij, vanwege een tijdelijke uitbreiding van de rol van de Managing Director Benelux. De opdracht kende zodoende zowel een operationeel als een meer strategisch aspect. Allereerst natuurlijk het succesvol beheer van de klant ING Groep maar daarnaast ook het begeleiden van de sales in Nederland in de verandering van product georiƫnteerde verkoop naar het winnend positioneren van oplossingen.

Met behulp van onder andere de unieke verkoop methode die deze firma daar wereldwijd voor hanteert, in combinatie met een persoonlijke aanpak van het bestaande team, is de haalbaarheid van een snelle verandering met dit team in kaart gebracht. Voor een aantal medewerkers bleek dat deze nieuwe missie niet bracht wat hen dagelijks drijft om met plezier succesvol te zijn. Voor hen is naar tevredenheid een alternatief gevonden. Inmiddels zijn een tweetal nieuwe sales professionals aangenomen en ingewerkt en is Sales Support in Nederland ook opnieuw ingevuld. De basis voor het winnend positioneren van oplossingen is nu voldoende gelegd, het beheer van de relatie met ING groep is overgedragen en daarmee is de opdracht dus binnen een jaar voltooid.

De MD Benelux voegt hier aan toe; "Wij danken Guido hartelijk voor zijn inzet en zijn professionele inbreng, het is prettig werken met hem!"