Werving & Selectie
werving&selectie

In 2004 is Compent gestart met de levering van Organisatie Advies en Interim Management diensten. Met name in de Interim Management praktijk, is vaak de in- en uitstroom van medewerkers aan de orde. Door de goede ervaringen en de constante vraag er naar is werving & selectie begin 2007 een integraal onderdeel geworden van de portfolio van Compent. Behalve training en ervaring op dit gebied, is er een duidelijke affiniteit met dit vak; het is mensenwerk.

Compent heeft een tweetal duidelijke keuzes gemaakt. Ten eerste worden de kandidaten gezocht in de eerste twee ringen van het netwerk van Compent. Daarmee wordt bedoeld dat het mensen zijn waarmee zélf gewerkt is of door relaties in de eerste ring van het netwerk (langdurige) ervaring is opgedaan. Ten tweede beperkt Compent zich tot het kennisgebied van haar advies en interim diensten, te weten commerciële strategie en operatie. Het werkveld is vaak binnen de ICT dienstverlenende markt in het algemeen en in de (offshore) outsourcing markt in het bijzonder.

De relaties binnen het Compent netwerk worden zodoende op een professionele en integere manier aangewend met als doel een nieuwe, wederzijds succesvolle en langdurig houdbare, carrière. Intussen melden kandidaten uit dit netwerk zich, op aanraden van geplaatste medewerkers, uit zich zelf aan. Het motto voor de werving & selectie diensten is uit deze aanpak ontstaan;

"de juiste medewerkers, uit eigen ervaring!"